One pot chicken Alfredo
Alla rätter borde vara så här enkla! Istället för att låta pasta koka upp i vatten, läggs den ner i en kastrull med grädde, vatten och buljongtärning. Ner i denna gryta hälls även stekt strimlad kyckling och grana padano. Enkelt, och framförallt jättegott!
Samarbete med:
Knorr
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3361 KJ / 804 kCal
Fett39 g
Salt4 g
Kolhydrater52 g
Protein57 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
15 stMed lite ändringar blev detta kanon. Grillade kycklingen i airfryern, tog 100 gr västerbottensost istället. Blev väldigt gott.
Irene
Koka pastan i vatten och buljong. Häll av vätskan när pastan är färdig. Häll i grädde och parmesan, kyckling och tomater låt det bli varmt
Kent
Toppenrecept som blivit en favorit här hemma och äts av hela familjen, vuxna och 2 små barn! Den är till och med snäppet godare i matlådan dagen efter, då den blivit lite tjockare och krämigare 😊
Niclas
På tok för mycket vätska! Jag hade kunnat ha hälften så mycket vatten.
Hanna
Fantastiska smaker men det är svårt att tolka antalet pastaportioner. Det kan vara ett ganska brett spektrum från sisådär 80-110 gram/portion.
Laura-mirella
Helt klart godkänd. Även av sonen som inte är förtjust i kyckling åt några bitar 😁
Olivia
Använde en gjutjärnsgryta för att få fin yta på kycklingen för att sedan smidigt laga resten. Gillades av hela familjen, även kräsen 4-åring. Pga allergi gjorde vi den ägg- och mjölkproteinfri och smakerna satt där ändå. Valde pappardelle pasta och stärkelsen fick allt att bli krämigt och gott!
Mikaela
Jag använder penne istället för spagetti (och kanske lite mera ost än i receptet) och tycker att vätskemängderna i receptet fungerar bra.
Anette
Just vattenmängden får man justera allt eftersom då pastan varierar i uppsugningsförmåga. Jag hällde ned 3-4dl vatten. Nere med lite grädde och även lite mjölk. Sen får man titta och prova pastan och när den är al dente. I med den stekta kycklingen och salta och peppra. Smaka av!
Chuen
Ganska trist faktiskt. Och ser ingen poäng i att bara använda kastrull. Kycklingen blir tråkig utan en bra stekyta.
Johan