One pot chicken Alfredo

Betyg 4 av 5.76 personer har röstat
Receptet har 15 kommentarer
One pot chicken Alfredo

Alla rätter borde vara så här enkla! Istället för att låta pasta koka upp i vatten, läggs den ner i en kastrull med grädde, vatten och buljongtärning. Ner i denna gryta hälls även stekt strimlad kyckling och grana padano. Enkelt, och framförallt jättegott!

Samarbete med:

One pot chicken Alfredo

Ingredienser

4 portioner
640 g kycklingfilé
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
2 1/2 dl vispgrädde
1 l vatten
2 Knorr Fond du Chef kycklingbuljong
4 port spaghetti
100 g flarn av grana padano
250 g körsbärstomater

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

15 st
  • Med lite ändringar blev detta kanon. Grillade kycklingen i airfryern, tog 100 gr västerbottensost istället. Blev väldigt gott.

    Irene

  • Koka pastan i vatten och buljong. Häll av vätskan när pastan är färdig. Häll i grädde och parmesan, kyckling och tomater låt det bli varmt

    Kent

  • Toppenrecept som blivit en favorit här hemma och äts av hela familjen, vuxna och 2 små barn! Den är till och med snäppet godare i matlådan dagen efter, då den blivit lite tjockare och krämigare 😊

    Niclas

  • På tok för mycket vätska! Jag hade kunnat ha hälften så mycket vatten.

    Hanna

  • Fantastiska smaker men det är svårt att tolka antalet pastaportioner. Det kan vara ett ganska brett spektrum från sisådär 80-110 gram/portion.

    Laura-mirella

  • Helt klart godkänd. Även av sonen som inte är förtjust i kyckling åt några bitar 😁

    Olivia

  • Använde en gjutjärnsgryta för att få fin yta på kycklingen för att sedan smidigt laga resten. Gillades av hela familjen, även kräsen 4-åring. Pga allergi gjorde vi den ägg- och mjölkproteinfri och smakerna satt där ändå. Valde pappardelle pasta och stärkelsen fick allt att bli krämigt och gott!

    Mikaela

  • Jag använder penne istället för spagetti (och kanske lite mera ost än i receptet) och tycker att vätskemängderna i receptet fungerar bra.

    Anette

  • Just vattenmängden får man justera allt eftersom då pastan varierar i uppsugningsförmåga. Jag hällde ned 3-4dl vatten. Nere med lite grädde och även lite mjölk. Sen får man titta och prova pastan och när den är al dente. I med den stekta kycklingen och salta och peppra. Smaka av!

    Chuen

  • Ganska trist faktiskt. Och ser ingen poäng i att bara använda kastrull. Kycklingen blir tråkig utan en bra stekyta.

    Johan

Näringsvärde per portion

Energi3361 KJ / 804 kCal
Fett39 g
Salt4 g
Kolhydrater52 g
Protein57 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Blomkål- och svampbolognese
    Betyg 4 av 5.57 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad