Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Banana split

En splittad banan och tre sorters glass är hemligheten bakom denna omåttligt populära efterrätt. Toppad med grädde, chokladsås, jordgubbssylt och ananas är den precis så överdådig och färgglad som en amerikansk dessert ska vara. Så god att den fått en egen festival i Wilmington, Ohio.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela bananerna på längden och lägg två halvor i varje skål. Vispa grädden.
  2. Toppa bananerna med glassen. Lägg chokladsås på chokladglassen, jordgubbssylt på jordgubbsglassen och ananaskross på vaniljglassen.
  3. Till servering: Toppa med grädde, körsbär och nötter och servera genast.

För alla

Kontrollera noga innehållet i chokladsåsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och glass.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfri vispbar ersättningsprodukt. byt glass mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bananer
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 kulor vaniljglass
  • 4 kulor jordgubbsglass
  • 4 kulor chokladglass
  • 1/2 dl chokladsås
  • 1/2 dl jordgubbssylt
  • 1 burk krossad ananas (à 425 g)
Till servering
  • inlagda körsbär
  • hackade nötter
Lägg till i inköpslistan