Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Omelett med vitlöksfräst svamp

En omelett mättar fint som lättare lunch eller del av en brunch. Grädda omeletten försiktigt på svag värme och rör varsamt för att få till den rätta krämigheten och det bästa fluffet. Toppa med vitlöksdoftande fräst svamp och en klick gräddfil.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär svampen i grova bitar. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
  2. Fräs svampen så att den får lite färg i omgångar i olja i en stor stekpanna. Tillsätt lök och vitlök. Fräs ytterligare några minuter tills löken mjuknat utan att ta färg.
  3. Tillsätt timjan, salt och peppar. Häll på vinet och låt det koka in.
  4. Ta från värmen och blanda ner persiljan (spara lite till garnering).
  5. Omelett: Vispa ihop äggen med vatten, salt och peppar i en bunke. 
  6. Hetta upp oljan i en stekpanna. Häll i smeten. Vicka runt så den täcker hela pannan. 
  7. Dra med stekspade så att lös smet kommer mot botten. Sluta dra när smeten börjar bli lite krämig. 
  8. Toppa omeletten med svampfräset, gräddfilsklickar och persilja.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt gräddfil med mjölkfritt alternativ, t ex Sour supreme (innehåller soja) eller Alpro soya yofu naturell (innehåller soja).
Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g blandad svamp (t ex champinjoner, ostronskivling och shiitake)
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 dl gräddfil
Omelett
  • 8 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2092 kJ / 500 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept