Omelett med vitlöksfräst svamp
En omelett mättar fint som lättare lunch eller del av en brunch. Grädda omeletten försiktigt på svag värme och rör varsamt för att få till den rätta krämigheten och det bästa fluffet. Toppa med vitlöksdoftande fräst svamp och en klick gräddfil.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014
Ingredienser
4 portioner
600 g blandad svamp (t ex champinjoner, ostronskivling och shiitake)
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1 tsk torkad timjan
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl torrt vitt vin
3 msk hackad persilja
1 dl gräddfil
Omelett
8 ägg
1 dl vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2092 KJ / 500 kCal
Fett42 g
Salt3.04 g
Kolhydrater8 g
Protein18 g
Kommentarer
Tog mindre ägg men annars gött.använde svampfond istället för matvin o franska örter.
Vera
2023-10-16För mycket ägg för min smak!
Ethel
2014-03-27