Omelett med vitlöksfräst svamp

Betyg 2.8 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Omelett med vitlöksfräst svamp

En omelett mättar fint som lättare lunch eller del av en brunch. Grädda omeletten försiktigt på svag värme och rör varsamt för att få till den rätta krämigheten och det bästa fluffet. Toppa med vitlöksdoftande fräst svamp och en klick gräddfil.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014

Omelett med vitlöksfräst svamp

Ingredienser

4 portioner
600 g blandad svamp (t ex champinjoner, ostronskivling och shiitake)
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1 tsk torkad timjan
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl torrt vitt vin
3 msk hackad persilja
1 dl gräddfil

Omelett

8 ägg
1 dl vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Tog mindre ägg men annars gött.använde svampfond istället för matvin o franska örter.

    Vera

  • För mycket ägg för min smak!

    Ethel

Näringsvärde per portion

Energi2092 KJ / 500 kCal
Fett42 g
Salt3.04 g
Kolhydrater8 g
Protein18 g

Testa liknande recept

  • Filégryta med lök och svamp
    Betyg 3.6 av 5.51 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Frittata med chèvre och sojabönor
    Betyg 3.7 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svampsås
    Betyg 4.6 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ugnsomelett med stuvad svamp
    Betyg 3.5 av 5.54 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad