Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Omelett med spenat, gorgonzola, kalkon och valnötter

Om du vill laga till en riktigt matig och mättande omelett så är det här receptet med spenat, gorgonzola, kalkon och valnötter ett prima alternativ. Omeletten blir riktigt smarrig!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop omelettsmeten enligt Grundrecept för 1 omelett. Gör en grundomelett (för 1 port).
  2. Smula över gorgonzolaost, färsk spenat, grovhackade valnötter samt strimlad, rökt smörgåskalkon.
  3. Lyft ena kanten av omeletten med en stekspade och rulla eller vik ihop omeletten. Servera med grovt bröd.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 3 ägg
  • 1 msk vatten eller öl
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk olja eller smör eller margarin
Fyllning
  • 50 g gorgonzolaost
  • 8 blad färsk spenat
  • 1 msk grovhackade valnötter
  • 3 skivor strimald, rökt smörgåskalkon
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?