Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Janices vackra ägg

En perfekt munsbit både till buffén och fredagskvällen hemma. Dessa söta miniomeletter ger du krämiga smaker av smörfräst spenat och purjolök men självklart kan du välja innehållet efter humör och smak!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smörj små ugnssäkra portionsformar med smör.
  2. Lägg i smörfräst bladspenat och purjolök. Droppa lite grädde över.
  3. Knäck i ett ägg och toppa med lite riven ost. Täck med folie.
  4. Ställ i ett hett vattenbad i ugn, 150°C, ca 35 minuter. Alternativa fyllningar är till exempel svamp- eller sparrisstuvning.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1 1/2 msk smörfräst spenat och purjolök
  • grädde
  • 1 ägg
  • riven ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?