Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Omelett med salladslök och sesam

En annorlunda asieninspirerad omelett smaksatt med sesamfrön och gärna lite sesamolja. Den krämiga omeletten passar utmärkt att servas med en inlagd sill som matchar de asiatiska smakerna. Servera omeletten som förrätt eller en snabblagad lunchrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skiva salladslöken tunt på snedden. Skala och riv vitlöken.
  2. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna på medelvärme.
  3. Blanda ägg, grädde, salt, peppar, salladslök, vitlök och sesamfrö till en omelettsmet.
  4. Stek omeletten i en stekpanna i oljan, eller grädda den mitt i ugnen på 175°C ca 15 minuter.
  5. Till servering: Servera omeletten med sill.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på sillen.
Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Smaksätt gärna omeletten med sesamolja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 125 g salladslök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk sesamfrö
  • 4 ägg
  • 3 msk matlagningsgrädde
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olja
Till servering
  • inlagd sill (t ex asiatisk citrussill)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1193 kJ / 285 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept