Omelett med potatis och paprika | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Omelett med potatis och paprika

En snabblagad rätt som passar utmärkt som en lättare lunch. Du steker potatis, paprika, lök och zucchini och tillsätter sedan äggröran. Tillsammans med rökt fisk och gräddfil blir omeletten suverän.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva lök och potatis. Kärna ur paprikorna, skär dem och zucchini i bitar.
  2. Fräs alla grönsakerna i oljan i en stor stekpanna.
  3. Vispa ihop ägg, vatten, kryddor och persilja. Häll detta över grönsakerna. Stek på svag värme. Stick i omeletten så att lös smet rinner ner och stelnar.
  4. Servera omeletten med rökt fisk, gräddfil och bröd.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: servera med laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: hoppa över gräddfilen. Kontrollera innehållet i brödet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 300 g kokt potatis
  • 2 paprikor
  • 1 liten zucchini
  • 1 msk olja
  • 8 ägg
  • 1/2 dl vatten
  • salt och peppar
  • 1 dl hackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2420 kJ / 578 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden