Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsfrittata med korv och grönsaker

Ugnsfrittata med korv och grönsaker, eller omelett i ugn med potatis, zucchini och paprika, en måltid med både smak och konsistens. Frittatan fylls även med grillkorv som samspelar fint med övriga ingredienser och du serverar gärna med chilisås.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatis. Dela, kärna ur och skär paprika i strimlor. Skär zucchini i stavar.
  2. Häll av potatisen. Skär den och grillkorvar i bitar. Fräs paprika och zucchini i olivolja ca 3 minuter i en stor stekpanna.
  3. Blanda i potatisen och korven och fräs ytterligare ca 3 minuter. Lägg allt i en smord ugnssäker form (ca 20 x 30 cm, för 4 port).
  4. Sätt ugnen på 225ºC.
  5. Vispa ihop ägg, mjölk, riven ost, fryst hackad persilja, salt och svartpeppar. Häll smeten över grönsakerna. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter, tills frittatan har fått fin färg. Servera med chilisås. Garnera gärna med färska örter.

För alla

Kontrollera innehållet i korven för samtliga allergier/intoleranser. I övrigt fri från gluten. 
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och välj ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre eller vatten och välj mjölkfritt ostalternativ. 

Tips

Det blir också gott med köttbullar eller skinka i frittatan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fast potatis
  • 1 paprika
  • 1 zucchini
  • 2 msk olivolja
  • 3 grillkorvar
  • 6 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 3 msk fryst hackad persilja
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
Lägg till i inköpslistan