Asiatisk kräftskagen med örtströssel

20
0
Asiatisk kräftskagen med örtströssel

Gör en skagen på kräftstjärtar och testa en ny och spännande asiatisk smaksättning med lime och chilisåsen sriracha. Bjud kräftröran på salladsblad, eller lite mer ambitiöst, i friterade rispapper.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Asiatisk kräftskagen med örtströssel

Ingredienser

4 portioner
170 g
skalade kräftstjärtar i lag
1 dl
majonnäs
1/2 dl
crème fraiche
1/2 msk
finrivet limeskal
1 - 2 tsk
srirachasås (stark chilisås)
1
kruka koriander
1/2
kruka dill
2
gemsallad

Till servering

rostad lök
rostade sesamfrön

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkrpoteinfritt ersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Näringsberäkningen är exkl. topping.

Gör så här

Tips

God att servera på friterat rispapper. Värm rapsolja i en kastrull till 170–180°C. Fritera 4 rispapper, ett i taget, i ca ½ minut. Låt rinna av på hushållspapper.

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1087 KJ / 260 kCal
Fett 24 g
Salt 1 g
Kolhydrater 2 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept