Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Olles soppgryta

Soppor och grytor är perfekta att värma upp magen med under kalla höstdagar! Den här härliga soppgrytan med smak av morot, potatis, kokosmjölk, kikärter, kidneybönor och champinjoner passar utmärkt att servera tillsammans med en brödbit vid sidan av.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär moroten i slantar. Värm olivolja i en gryta och fräs morötterna. Rör om då och då. Strö över herbes de provence.
  2. Skala och finhacka löken. Skala potatisen och skär den i lagom stora bitar. Lägg lök och potatis i grytan. Pressa över vitlöken.
  3. Häll krossade tomater och vatten i grytan. Smula över buljongtärningen. Rör om. Sätt på locket och låt puttra under lock i ca 15 minuter.
  4. Häll i kokosmjölk samt avrunna champinjoner, ärter och sköljda bönor. Häll på mer vatten om det behövs och smaka ev av med mer herbes de provence samt peppar. Låt småputtra några minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris eller bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 morot
  • 1 msk olivolja
  • 1 1/2 tsk herbes de Provance
  • 2 potatisar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 1 burk skivade champinjoner (à 280 g)
  • 1 burk kikärter (à 400 g)
  • 1 burk kidneybönor (à 400 g)
Lägg till i inköpslistan