Olivpasta med zucchini | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Olivpasta med zucchini

Festlig pastarätt med oliver, zucchini och parmesanost. Grönsakerna fräses i olja och kryddsätts innan de blandas med pastan. Riv över lite extra parmesanost vid servering för extra smaksättning.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka vitlöken. Skär zucchinin i bitar. Repa och hacka rosmarin. Fräs zucchini och vitlök i oljan i en stekpanna. Häll på grädden och lägg i oliver och rosmarin.
  2. Vid serveringen: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Koka upp zucchinisåsen och låt den koka ihop några minuter. Smaksätt med salt och peppar. Blanda såsen med den kokta pastan. Strö ev över lite rosmarin och servera genast, gärna med hyvlad färsk parmesanost.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 st zucchini (à ca 300 g)
  • 2 tsk färsk hackad eller torkad rosmarin
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl oliver med kärnor
  • 500 g bandpasta t ex tagliatelle eller papardelle
  • salt
  • svartpeppar
  • ev färsk rosmarin till garnering
  • ev färsk parmesanost
Lägg till i inköpslistan