Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spaghetti med paprika och salladsost

Pasta med enkla, rena smaker på sant medelhavsvis: röd paprika, morot, vitlök, olivolja och syrlig salladsost av grekisk typ. Servera som den är eller med salami.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka vitlöken. Dela kärna ur och strimla paprikan. Skär salladsosten i tärningar. Skala och hyvla morötterna med potatisskalare eller osthyvel.
  2. Stek vitlöken och paprikan i olivoljan. Krydda med salt och peppar
  3. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen, lägg i morötterna den sista minuten. Häll av spaghettin/morötterna i ett durkslag. Blanda med paprika och vitlök, smaksätt med peppar.
  4. Strö på salladsosten.
  5. Servera som den är eller med salami till.

Näringsberäkningen gäller inkl salami.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri spaghetti.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost.
Gör äggfri: använd spaghetti utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd paprika
  • 1 förp salladsost (à 200 g)
  • 2 morötter
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 4 port spaghetti
  • 1 förp salami
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3412 kJ / 815 kCal