Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Krämig broccolipasta med salami

Krämig broccolipasta med salami är en smarrig, snabblagad och enkel variant på den klassiska carbonaran. Fortfarande med samma härliga krämighet. Den skivade salamin ger en smakrik pastarätt som kan avnjutas till lunch eller middag, när som helst i veckan.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva stammen och lossa buketterna på broccolin. Strimla salamin.
  2. Vispa ihop mjölken med färskosten och hälften av osten i en bunke.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Tillsätt broccolin när det återstår 2 minuter av pastans koktid. Låt rinna av i durkslag och häll sedan tillbaka i kastrullen.
  4. Blanda ner ostblandningen och salamin väl i pastan. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera genast med äggula och resten av den rivna osten.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och cream cheese.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g broccoli
  • 120 g skivad salami
  • 1 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • 200 g cream cheese light
  • 1 1/2 dl riven ost (11 %)
  • 4 port pasta, gärna spaghetti
  • salt och svartpeppar
  • 4 äggulor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2288 kJ / 547 kCal