Färskostdipp med oliver och mandel

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
1
Färskostdipp med oliver och mandel

Älskar du dipp? Då måste du prova denna färskostdipp toppad med hackade, gröna oliver, mandelspån, finrivet citronskal och olivolja – ett lyxigt, enkelt tillbehör till vilket bröd som helst.  

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024

Färskostdipp med oliver och mandel

Ingredienser

6-8 portioner
1 dl  mandelspån
1   förp urkärnade gröna oliver (à ca 370 g)
1   citron (1 citron motsvarar 2 msk finrivet skal)
1/2 dl  olivolja
400 g  färskost

Till servering

bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt färskost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat exkl bröd på 6 port.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Supergott!! Perfekt att ha till mackan när man äter soppa eller skaldjur.

Tove

2024-05-08

Näringsvärde per portion

Energi1442 KJ / 345 kCal
Fett35 g
Salt1.5 g
Kolhydrater2 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Olivkräm
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Färskoströra med kummin
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Festost
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Quesadillas med fetaost och mandelspån
Betyg 3.5 av 5.
104 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pastarullar med färskost och skinka
Betyg 4.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga