Färskostdipp med oliver och mandel

Älskar du dipp? Då måste du prova denna färskostdipp toppad med hackade, gröna oliver, mandelspån, finrivet citronskal och olivolja – ett lyxigt, enkelt tillbehör till vilket bröd som helst.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024

Ingredienser
6-8 portioner
1 dl mandelspån
1 förp urkärnade gröna oliver (à ca 370 g)
1 citron (1 citron motsvarar 2 msk finrivet skal)
1/2 dl olivolja
400 g färskost
Till servering
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl bröd på 6 port.
Energi1442 KJ / 345 kCal
Fett35 g
Salt1.5 g
Kolhydrater2 g
Protein6 g
Kommentarer
Bytte ut mandelspånen till pinjenötter. Väldigt gott!
Göran
2025-02-09Helt underbar och populär hos gäster! Hade som tilltugg till fördrink.
Josefina
2024-06-07Supergott!! Perfekt att ha till mackan när man äter soppa eller skaldjur.
Tove
2024-05-08