Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Olivköttbullar

Gör en ny variant på köttbullar med detta trevliga recept. Forma runda bollar av färsblandningen med köttfärs, olivhack och persilja och stek dem runt om till mumsiga olivköttbullar. Avnjut med nykokt ris, chilisås och en blandad sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka de båda olivsorterna. Blanda köttfärsen med olivhack, salt, peppar och ägg. Späd med vattnet till en smidig färs. Blanda i persiljan.
  2. Forma färsen till stora runda bullar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda.
  3. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och har slutat skumma läggs köttbullarna i och får steka runt om på medelstark värme ca 10 min
  4. Servera olivköttbullarna med ris, chilisås och en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 gröna oliver
  • 10 svarta oliver
  • 500 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 ägg
  • 2 - 3 msk vatten
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1 - 2 msk smör eller margarin till stekning
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2220 kJ / 530 kCal
Fett: 20 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer