Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Krämig färsrisotto

En nyttigare vardagsrätt har du här i denna krämiga risotto med purjolök, paprika och köttfärs blandat i det kokta riset. Risottons krämighet och smak får du av lite crème fraiche med paprika och chili innan du toppar med lite färsk persilja.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Skölj, ansa och strimla purjolöken.
  2. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. Fräs purjo, paprika och köttfärs i olja tills färsen är genomstekt. Krydda med salt och peppar.
  3. Vänd ner det färdigkokta riset och crème fraichen. Klipp gärna över lite persilja.
  4. Servera den krämiga risotton med sallad och bröd.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smaksatt crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), smaksätt ev med paprika och chili.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl långkornigt ris
  • 1 purjolök
  • 2 paprikor gärna i olika färger
  • 400 g köttfärs
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl crème fraiche med paprika och chili
  • persilja
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 2521 kJ / 605 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Basic hallon Läs mer