Krämig färsrisotto

En nyttigare vardagsrätt har du här i denna krämiga risotto med purjolök, paprika och köttfärs blandat i det kokta riset. Risottons krämighet och smak får du av lite crème fraiche med paprika och chili innan du toppar med lite färsk persilja.

Ingredienser
4 portioner
3 dl långkornigt ris
1 purjolök
2 paprikor gärna i olika färger
400 g köttfärs
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
2 dl crème fraiche med paprika och chili
persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2521 KJ / 605 kCal
Fett16 g
Kommentarer
Tyvärr ingen höjdare. Kommer inte att göra detta igen. Creme fraichen förstörde det.
Yvonne
2023-02-17Snabbt och enkelt recept. Bytte ut creme fraichen(paprika och chili) mot creme fraiche örtskryddning. Skippade också paprikorna. Blev jätte gott.
Johanna
2013-03-06Hej Ulla! Denna rätt går att frysa. I dagsläget har vi ingen funktion för att berätta om recepten går att frysa eller inte. Men tackar för din idé.
Redaktionen
2013-02-05