Recept: Krämig färsrisotto
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 minuter

Krämig färsrisotto

69 röster

En nyttigare vardagsrätt har du här i denna krämiga risotto med purjolök, paprika och köttfärs blandat i det kokta riset. Risottons krämighet och smak får du av lite crème fraiche med paprika och chili innan du toppar med lite färsk persilja.

Ingredienser

  • 3 dl långkornigt ris
  • 1 purjolök
  • 2 paprikor gärna i olika färger
  • 400 g köttfärs
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl crème fraiche med paprika och chili
  • persilja

Så här gör du

  1. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Skölj, ansa och strimla purjolöken.
  2. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. Fräs purjo, paprika och köttfärs i olja tills färsen är genomstekt. Krydda med salt och peppar.
  3. Vänd ner det färdigkokta riset och crème fraichen. Klipp gärna över lite persilja.
  4. Servera den krämiga risotton med sallad och bröd.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smaksatt crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), smaksätt ev med paprika och chili.