Köttfärslimpor med oliver

13
0
Köttfärslimpor med oliver

Köttfärslimpor serveras här i mustig tomatsås med oliver. Blanda färsen med mjölk och ströbröd innan du formar till fyra smala limpor i en form. Häll över tomatsåsen och låt de tillagas i ugnen. Toppa med oliverna och färsk hackad basilika för att slutligen servera tillsammans med kokt potatis och krispig paprika. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2018

Köttfärslimpor med oliver

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Köttfärslimpor

1/2 dl ströbröd
1 dl rostad lök
1 dl mjölk
ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
390 g pastasås tomat & oliver
1/2 kruka basilika
1 förp oliver med pimiento (à 170 g)
1 röd paprika
1 grön paprika

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber. Använd rostad lök utan gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2593 KJ / 619 kCal
Fett 27 g
Salt 3.46 g
Kolhydrater 56 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden