Köttfärslimpor med oliver
Köttfärslimpor serveras här i mustig tomatsås med oliver. Blanda färsen med mjölk och ströbröd innan du formar till fyra smala limpor i en form. Häll över tomatsåsen och låt de tillagas i ugnen. Toppa med oliverna och färsk hackad basilika för att slutligen servera tillsammans med kokt potatis och krispig paprika. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Köttfärslimpor
1/2 dl ströbröd
1 dl rostad lök
1 dl mjölk
ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
390 g pastasås tomat & oliver
1/2 kruka basilika
1 förp oliver med pimiento (à 170 g)
1 röd paprika
1 grön paprika
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber. Använd rostad lök utan gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2593 KJ / 619 kCal
Fett27 g
Salt3.46 g
Kolhydrater56 g
Protein32 g
Kommentarer