Olivfocaccia med rosmarin | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Olivfocaccia med rosmarin

Nu kan du göra ditt eget ljuvliga italienska focacciabröd! Passar lika bra med gröna som svarta oliver i och rosmarin blir pricken över i:et. Lyxa till det på söndagsfrukosten eller servera italienska charkuterier till brödet och lunchen är klar!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°C. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av vattnet samt mjöl, salt och oliver.
  2. Bearbeta till en slät deg och låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
  3. Smörj en form (ca 20x30 cm, för 2 port) med hälften av oljan.
  4. Häll degen i formen och tryck ut degen till en jämntjock platta med oljad hand.
  5. Sätt ugnen på 225°C.
  6. Låt degen jäsa ytterligare ca 30 minuter.
  7. Gör ca 10 hål (för 2 port) i kakan med fingertopparna och fördela rosmarin (eller den smaksättning ni önskar) över brödet.
  8. Ringla över resten av olivoljan och strö över saltet.
  9. Grädda brödet 20-25 minuter. Skär brödet strax före servering.

Näringsberäkningen är beräknad per bröd.

För alla

Brödet innehåller gluten men är fritt från laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 25 g jäst
  • 2 1/2 dl vatten
  • 7 dl vetemjöl (7 dl motsvarar 400 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl oliver
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 kvistar rosmarin
  • 1 msk havssalt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 485 kJ / 116 kCal