Enkel focaccia med torrjäst
Nu har du chansen att göra ditt egna focacciabröd! Brödet är saftigt, oljigt och salt och kryddat med några kvistar färsk rosmarin är det fullkomligt underbart. Servera till pastan eller köttet.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 1998
Ingredienser
6 portioner
2 dl vatten
6 g torrjäst
1/2 tsk socker
3 msk olivolja
1/2 tsk salt
6 dl vetemjöl
1 msk olivolja (till pensling)
1 nypa grovsalt
3 kvistar färsk rosmarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lite mindre mjöl och lite mindre tid i ungen! Jättegod
Alva
2023-09-26Lite som scones. Jag kryddade med vitlök och örter. Har en vanlig ugn så körde på 200 grader i ca 15 min. Testade på halva satsen.
Ing-mari
2022-06-06Ett bra och enkelt recept. Jag bakade en sats för 16 portioner. Bytte dock ut 3/4 utav vattnet till mjölk & drog ner på mjölmängden, samt gräddade på 200° i 15min. Det blev jättegott så det rekommenderar jag!😊
Elsa
2022-03-14