Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Oliver i citron och rosmarin

En bra och enkel plockrätt är dessa oliver som du låter marinera med citron, rosmarin och vitlök. Lyft in lite variation genom att använda hälften gröna oliver och hälften kalamataoliver.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj citronen, skala av det gula skalet med en potatisskalare.
  2. Plocka av rosmarinbladen, skala och skiva vitlöken tunt.
  3. Blanda citronskal, rosmarin, vitlök och olivolja. Låt oliverna rinna av från sitt spad. Blanda ner oliverna i olivoljan, låt dem marinera gärna över natten.

För alla

Rätten är fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 1 citron
  • 1 rosmarinkvist
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 150 g kalamataoliver
  • 150 g gröna halkidikioliver
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 728 kJ / 174 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer