Olivcrostini | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Olivcrostini

Olivröra på rostad baguette, en enkel och snabblagad förrätt till vardag eller fest. Blanda hackade svarta oliver med vitlök, citronskal och olivolja. Servera på ett salladsblad på ugnsrostad baguette i skivor. Extra prisvärt när du väljer ICA Basic!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Skär baguetterna i skivor och lägg dem på en plåt. Rosta brödet i övre delen av ugnen.
  3. Skala och finriv vitlöken. Hacka oliverna grovt. Riv det yttersta skalet på citronen. Blanda oliver med vitlök, citronskal och olivolja. Smaksätt med svartpeppar och några droppar citronsaft.
  4. Lägg en liten bit av salladsblad på varje brödskiva. Toppa med olivblandningen.

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria baguetter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 portionsbaguetter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 1/2 dl svarta oliver
  • 1/2 citron
  • 1 msk olivolja
  • svartpeppar
  • 1/3 litet isbergssalladshuvud
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 755 kJ / 180 kCal