Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Crostini med grön tapenade och parmaskinka

Det optimala tilltugget som är en himmelsk skapelse av rostade frasiga baguetter som toppas med din hemmagjorda gröna tapenade och slutligen lyxig parmaskinka.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär baguetten i ca 10 sneda skivor (för 10 st). Lägg dem på en ugnsplåt. Rosta dem i ugnen i ca 10 minuter tills de fått fin färg. Vänd dem efter halva tiden. Låt kallna.
  3. Lägg oliver, kapris, vitlöksklyftor och chiliolja i en mixer. Kör till en jämn kräm. Fördela på de rostade baguetteskivorna.
  4. Halvera skinkskivorna och placera en bit ovanpå olivröran. Garnera med basilika.

För alla

Fri från mjölk och ägg under förutsättning att man väljer bröd utan dessa ingredienser. Gluten ingår.
Gör glutenfri: välj glutenfri baguette.

Tips

Tapenaden kan göras i förväg. Även crostinin kan rostas dagen före. Låt bröden kallna på galler och förvara dem i en påse tills de ska användas.

Ingredienser

Portioner: 10 st
  • 1 baguette
  • 200 g pimientofyllda oliver
  • 3 msk kapris
  • 75 g vitlöksklyftor i chiliolja
  • några msk chiliolja
  • 5 skivor parmaskinka
  • basilika till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?