Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Oliv- och tomatbröd

Mästerligt hembakt bröd, fyllt av smak från soltorkade tomater, kvarg/kvarg, honung och oliver. Servera ditt bröd till maten eller njut det som ett kvällsmål.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula ner jästen i en bunke och häll över det ljumma vattnet. Rör så att jästen löser sig väl.
  2. Tillsätt matfett, salt, honung, kvarg, tomater och det mesta av mjölet. Arbeta samman tills degen känns smidig.
  3. Jäs övertäckt på dragfri plats i ca 30 minuter.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord. Forma 2 runda fina bröd, lägg över på pakpappersklädda plåtar. Tryck ner oliver i bröden.
  5. Jäs ytterligare en gång övertäckt på dragfri plats i ca 30 minter. Sätt ugnen på 200°C.
  6. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över timjan. Grädda bröden i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Tips

Prova gärna att byta ut fyllningen mot finhackad rosmarin, kapris eller bitar av fetaost som du bakar in i degen.

Ingredienser

Portioner: 2 bröd
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten (37°C)
  • 25 g smör eller margarin (flytande/smält)
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 250 g kvarg
  • 8 soltorkade tomater (finhackade)
  • 2 dl fint rågmjöl
  • 13 dl vetemjöl
  • 30 svarta oliver
  • 1 ägg
  • 2 tsk timjan
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1130 kJ / 390 kCal
Fett: 7 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer