Oliv- och tomatbröd

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
0
Oliv- och tomatbröd

Mästerligt hembakt bröd, fyllt av smak från soltorkade tomater, kvarg/kvarg, honung och oliver. Servera ditt bröd till maten eller njut det som ett kvällsmål.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2006

Oliv- och tomatbröd

Ingredienser

2 bröd
50 g  jäst
5 dl  vatten (37°C)
25 g  smör eller margarin (flytande/smält)
1 1/2 tsk  salt
2 msk  honung
250 g  kvarg
8   soltorkade tomater (finhackade)
2 dl  fint rågmjöl
13 dl  vetemjöl
30   svarta oliver
1   ägg
2 tsk  timjan

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Gör så här

Tips

Prova gärna att byta ut fyllningen mot finhackad rosmarin, kapris eller bitar av fetaost som du bakar in i degen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1130 KJ / 390 kCal
Fett7 g

Testa liknande recept

Knäckebröd
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gudruns knäckebröd med pumpakärnor
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grytbröd
Betyg 4.7 av 5.
18 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Vridna baguetter
Betyg 3.9 av 5.
47 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustbullar
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vörtbröd
Betyg 4.2 av 5.
63 personer har röstat
Över 60 min att tillaga