Oliv- och tomatbröd

Mästerligt hembakt bröd, fyllt av smak från soltorkade tomater, kvarg/kvarg, honung och oliver. Servera ditt bröd till maten eller njut det som ett kvällsmål.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2006

Ingredienser
2 bröd
50 g jäst
5 dl vatten (37°C)
25 g smör eller margarin (flytande/smält)
1 1/2 tsk salt
2 msk honung
250 g kvarg
8 soltorkade tomater (finhackade)
2 dl fint rågmjöl
13 dl vetemjöl
30 svarta oliver
1 ägg
2 tsk timjan
För alla
Innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör så här
Tips
Prova gärna att byta ut fyllningen mot finhackad rosmarin, kapris eller bitar av fetaost som du bakar in i degen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1130 KJ / 390 kCal
Fett7 g
Kommentarer