Denna supergoda rätt med dess lite svåruttalade namn är en väldigt populär streetfoodrätt i Japan. Grunden består alltid av kål och ägg men okonomiyakin kan därefter varieras i det oändliga. Just denna Osaka-inspirerade variant innehåller även rökig bacon, salladslök, picklad ingefära och mild gräslök.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
47 2016
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Inez
2023-01-13Gott! Men alldeles för skarp sås: mindre worcestersås + tillsatte lite honung och ketchup. Ugnsbakade den istället högt uppe på 210 grader tills fast. Hade även till picklad rödlök och srirachamayo.
Camilla
2020-11-15Jättegod!
Malin
2019-07-14Kan man byta mjölet mot exempelvis mandelmjöl? Vill ha den glutenfri...
Redaktionen ICAse
2019-08-09Hej Malin! Nja, tänk på att mandelmjöl suger mer vätska än vetemjöl. Det blir inte heller lika fluffigt som med vetemjöl. Men prova dig gärna fram. Hälsningar Michelle