Okonomiyaki Osaka-style
Denna supergoda rätt med dess lite svåruttalade namn är en väldigt populär streetfoodrätt i Japan. Grunden består alltid av kål och ägg men okonomiyakin kan därefter varieras i det oändliga. Just denna Osaka-inspirerade variant innehåller även rökig bacon, salladslök, picklad ingefära och mild gräslök.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2016
Ingredienser
4 portioner
Sås
1 1/2 tsk riven färsk ingefära
1/2 dl worcestershiresås
1/2 dl japansk soja
1/2 dl vatten
2 msk vitvinsvinäger
2 msk strösocker
1 tsk majsstärkelse
Kålpanna
500 g vitkål
1/2 påse salladslök (à 125 g)
2 1/2 msk hackad picklad ingefära
2 tsk salt
2 1/2 dl vatten
4 dl vetemjöl (240 g)
4 ägg
3 msk olja
2 förp bacon (à 140 g)
Till servering
20 g färsk gräslök
1 dl majonnäs
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3712 KJ / 892 kCal
Fett59 g
Salt7.6 g
Kolhydrater63 g
Protein25 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Men alldeles för skarp sås: mindre worcestersås + tillsatte lite honung och ketchup. Ugnsbakade den istället högt uppe på 210 grader tills fast. Hade även till picklad rödlök och srirachamayo.
Inez
2023-01-13Jättegod!
Camilla
2020-11-15Kan man byta mjölet mot exempelvis mandelmjöl? Vill ha den glutenfri...
Malin
2019-07-14Hej Malin! Nja, tänk på att mandelmjöl suger mer vätska än vetemjöl. Det blir inte heller lika fluffigt som med vetemjöl. Men prova dig gärna fram. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-08-09