Okonomiyaki Osaka-style

46
4
Okonomiyaki Osaka-style

Denna supergoda rätt med dess lite svåruttalade namn är en väldigt populär streetfoodrätt i Japan. Grunden består alltid av kål och ägg men okonomiyakin kan därefter varieras i det oändliga. Just denna Osaka-inspirerade variant innehåller även rökig bacon, salladslök, picklad ingefära och mild gräslök.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2016

Okonomiyaki Osaka-style

Ingredienser

4 portioner

Sås

1 1/2 tsk riven färsk ingefära
1/2 dl worcestershiresås
1/2 dl japansk soja
1/2 dl vatten
2 msk vitvinsvinäger
2 msk strösocker
1 tsk majsstärkelse

Kålpanna

500 g vitkål
1/2 påse salladslök (à 125 g)
2 1/2 msk hackad picklad ingefära
2 tsk salt
2 1/2 dl vatten
4 dl vetemjöl (240 g)
4 ägg
3 msk olja
2 förp bacon (à 140 g)

Till servering

20 g färsk gräslök
1 dl majonnäs

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein men innehåller gluten och ägg.ICAs matkasse i samarbete med Tove Nilsson.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

46

Kommentarer

Inez

2023-01-13

Gott! Men alldeles för skarp sås: mindre worcestersås + tillsatte lite honung och ketchup. Ugnsbakade den istället högt uppe på 210 grader tills fast. Hade även till picklad rödlök och srirachamayo.

Camilla

2020-11-15

Jättegod!

Malin

2019-07-14

Kan man byta mjölet mot exempelvis mandelmjöl? Vill ha den glutenfri...

Redaktionen ICAse

2019-08-09

Hej Malin! Nja, tänk på att mandelmjöl suger mer vätska än vetemjöl. Det blir inte heller lika fluffigt som med vetemjöl. Men prova dig gärna fram. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 3712 KJ / 892 kCal
Fett 59 g
Salt 7.6 g
Kolhydrater 63 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden