Denna supergoda rätt med dess lite svåruttalade namn är en väldigt populär streetfoodrätt i Japan. Grunden består alltid av kål och ägg men okonomiyakin kan därefter varieras i det oändliga. Just denna Osaka-inspirerade variant innehåller även rökig bacon, salladslök, picklad ingefära och mild gräslök.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
47 2016
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Camilla
2020-11-15Jättegod!
Malin
2019-07-14Kan man byta mjölet mot exempelvis mandelmjöl? Vill ha den glutenfri...
Redaktionen ICAse
2019-08-09Hej Malin! Nja, tänk på att mandelmjöl suger mer vätska än vetemjöl. Det blir inte heller lika fluffigt som med vetemjöl. Men prova dig gärna fram. Hälsningar Michelle
Marie
2019-05-13Jag älskade den, men mina barn var mindre förtjusta...