Okonomiyaki Osaka-style

Denna supergoda rätt med dess lite svåruttalade namn är en väldigt populär streetfoodrätt i Japan. Grunden består alltid av kål och ägg men okonomiyakin kan därefter varieras i det oändliga. Just denna Osaka-inspirerade variant innehåller även rökig bacon, salladslök, picklad ingefära och mild gräslök.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2016

Ingredienser
4 portioner
Sås
1 1/2 tsk riven färsk ingefära
1/2 dl worcestershiresås
1/2 dl japansk soja
1/2 dl vatten
2 msk vitvinsvinäger
2 msk strösocker
1 tsk majsstärkelse
Kålpanna
500 g vitkål
1/2 påse salladslök (à 125 g)
2 1/2 msk hackad picklad ingefära
2 tsk salt
2 1/2 dl vatten
4 dl vetemjöl (240 g)
4 ägg
3 msk olja
2 förp bacon (à 140 g)
Till servering
20 g färsk gräslök
1 dl majonnäs
Gör så här
00:05:00
00:05:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3712 KJ / 892 kCal
Fett59 g
Salt7.6 g
Kolhydrater63 g
Protein25 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
4 stGott! Men alldeles för skarp sås: mindre worcestersås + tillsatte lite honung och ketchup. Ugnsbakade den istället högt uppe på 210 grader tills fast. Hade även till picklad rödlök och srirachamayo.
Inez
Jättegod!
Camilla
Kan man byta mjölet mot exempelvis mandelmjöl? Vill ha den glutenfri...
Malin
Hej Malin! Nja, tänk på att mandelmjöl suger mer vätska än vetemjöl. Det blir inte heller lika fluffigt som med vetemjöl. Men prova dig gärna fram. Hälsningar Michelle
ICA-köket