Enkel japansk kålpannkaka
Snabblagad japansk kålpannkaka som passar perfekt till lunch eller kanske helgens brunch. Toppa den krispigt stekta pannkakan med fräsch salladslök, majonnäs, lite japansk soja samt gärna furikake.
Ingredienser
2 portioner
150 g vitkål
3 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl mjölk
1/2 krm bakpulver
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk olja
Till servering
1 finstrimlad salladslök
2 msk majonnäs
japansk soja
1 tsk furikake eller rostade sesamfrön
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen och furikakekryddan.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1045 KJ / 250 kCal
Fett17 g
Salt2 g
Kolhydrater15 g
Protein8 g
Kommentarer
Gott! Men missa inte alla tillbehör, det är de som gör susen
Agneta
2024-04-12Kommer göra fler gånger. Mycket gott.
Anne brigitte
2024-02-01Jättegod och lättlagad lunchmat!
Lena
2023-08-09