ÖVER 60 MIN | Medel

Nyttigare jordgubbsglass på cashewnötter

Glass kan du äta i stora lass – i alla fall om du gör den här nyttigare jordgubbsglassen! De bärande ingredienserna är cashewnötter och frysta jordgubbar. Servera med färska jordgubbar och mynta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 5 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg nötterna i kallt vatten i minst 4 timmar.
  2. Sila bort vattnet från nötterna. Mixa dem till en fint smul i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa slätt.
  3. Till servering: Servera genast och toppa med jordgubbar och mynta.

Näringsberäkningen är per dl glass utan tillbehör.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: ca 5 dl
  • 3 dl cashewnötter
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 250 g frysta jordgubbar
  • 1/2 dl honung
Till servering
  • färska jordgubbar
  • mynta

Näringsvärde
Per portion

Energi 1164 kJ / 278 kCal