Ostnötter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ostnötter

När doften av glögg sprids i köket så vill de flesta ha ett litet tilltugg, ostnötter kan just då inte bli mer än utmärkt! Parmesanosten och cashewnötterna smakar förträffligt tillsammans och med en vitlöksost till tar de slut fort!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Hacka nötterna grovt.
  3. Blanda mjöl, nötter och ost. Smula ner matfettet och arbeta ihop till en deg. Rulla ut till längder och skär varje längd i bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  5. Låt svalna på galler.
  6. Servera ostnötterna med vitlöksost, gärna till glögg.

För alla

Rätten innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och välja laktosfri cream cheese med vitlökssmak.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 30 st
  • 2 dl salta cashewnötter eller jordnötter
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl riven parmesanost
  • 100 g smör eller margarin eller:
  • 100 g blandning av 1/2 smör eller margarin och 1/2 färskost med vitlökssmak
Lägg till i inköpslistan