Nyttigare godisägg

Påskens är godisets främsta högtid. Ibland blir det för mycket av det goda, så varför inte satsa på nyttigare godisägg i stället? De här godisäggen gör du av torkad frukt, sötmandel, baobabpulver, citron, kokosolja och vanilj. Söta, men ett lite hälsosammare alternativ.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016

Ingredienser
15-20 st
100 g torkade aprikoser
100 g torkad mango
3 dl skalad sötmandel
1 msk baobabpulver
1 msk finrivet citronskal
2 msk kokosolja
1 krm vaniljpulver
1 krm salt
Till servering
kokos
hampafrön
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Doppa i smält vit choklad för ett sötare godis.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi589 KJ / 141 kCal
Fett8 g
Salt0.1 g
Kolhydrater9 g
Protein4 g
Kommentarer