UNDER 30 MIN | Medel

Nyttiga godisägg

Påskens är godisets främsta högtid. Ibland blir det för mycket av det goda, så varför inte satsa på nyttiga godisägg i stället? De här godisäggen gör du av torkad frukt, sötmandel, baobabpulver, citron, kokosolja och vanilj. Söta, men ett lite hälsosammare alternativ.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15-20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa aprikoser, mango delad i mindre bitar, sötmandel och baobabpulver, citronskal, kokosolja, vaniljpulver och salt.
  2. Forma till små ägg och rulla i kokos eller hampafrön.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Doppa i smält vit choklad för ett sötare godis.

Ingredienser

Portioner: 15-20 st
  • 100 g torkade aprikoser
  • 100 g torkad mango
  • 3 dl skalad sötmandel
  • 1 msk baobabpulver
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 2 msk kokosolja
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
Till servering
  • kokos
  • hampafrön

Näringsvärde
Per portion

Energi 589 kJ / 141 kCal