Nyttig kladdkaka

En nyttig variant på kladdkaka, finns det? Ja, här är en hälsosammare version på den klassiska kladdkakan. Fylld med nyttigheter som morot, cashewnötter, mörk choklad och olivolja. Mixat tillsammans med dadlar och kokos, bättre än så här blir det inte och dessutom helt glutenfri och utan tillsatt socker. Mums!
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi817 KJ / 195 kCal
Fett14 g
Salt0.33 g
Kolhydrater14 g
Protein4 g
Kommentarer
29 stGer bara tre stjärnor då de ligger i en lista med recept utan socker och det är iaf 30% socker i chokladen. För er som stött på samma problem. Ersätt med 25g kakao, 25g smör och 50g vispgrädde.
Frida
Mycket gott! Dock dubblerade jag tiden i ugnen då min form var mindre i diameter än i receptet, blev då perfekt!
Emma
Ska den verkligen bakas bara 10 min?
Elisabeth
Hej Elisabeth! Alla ugnar är olika men vi har provbakat kladdkakan i 10 minuter. Lycka till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Hej! Går den att frysa? Vänligen, Britt
Britt
Hej Britt! Vi har inte provat frysa denna men det bör gå fint. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Som nötallergiker/mandel går det utesluta nötterna? Eller kan jag ersätta med något annat?
Inger
Mumsigt 😋
Catharina
Så extremt god!!!
Nathalie
Tag margarin istället. Eller rapsolja som är den nyttigaste oljan som finns med avseende på fleromättade fetter och omega3:omega6 kvot
Katarina
Tål att provas ! 😋
Anna maria
Mycket god - gjorde den i helgen igen, med 90% choklad. Använder alltid rostade saltade cashew, tar inget salt överhuvudtaget då. En riktig favorit
Kristina