Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Nykokt vit sparris med crème fraiche-bearnaise

Nykokt vit sparris kokas och blir sedan insvept i fyllig crème fraiche-bearnaise vilket gör sparrisen himmelskt god! Servera till fisk och nykokt färskpotatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort ca 2 cm av nedre delen på sparrisen. Skala stjälkarna.
  2. Lägg ner sparrisen i kokande lättsaltat vatten med socker och citronjuice. Koka mjuk i 7-8 minuter. Ta kastrullen från värmen och låt sparrisen dra en stund i spadet.
  3. Låt sparrisen rinna av på en handuk. Lägg upp på ett fat. Skeda över crème fraiche-bearnaisen.
  4. Servera till stekt eller kokt fisk med kokt potatis.

I näringsberäkningen ingår stekt panerad torsk och kokt potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 buntar vit sparris (à ca 400 g)
  • 4 l vatten
  • salt
  • 2 msk socker
  • 2 msk citronjuice
  • 1 burk crème fraiche- bearnaise (à 2 dl)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2082 kJ / 496 kCal
Läs mer om näringsvärden