Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Semifreddo

(13)
1-4 TIM | Avancerad
Kommentarer
Spara
Börja laga

När det är dags för en utmaning i köket ska du prova att göra den här fenomenala semifreddon. Hasselnötter, vispgrädde och socker är några av ingredienserna som gör resultatet så ypperligt gott.

Ingredienser

Portioner: 10
Karamell
  • 200 g hasselnötter
  • 2 1/2 dl socker
  • 4 msk vatten
Bytta 1
  • 4 äggulor
  • 1/2 dl socker
Bytta 2
  • 4 dl vispgrädde
Bytta 3
  • 4 äggvitor
  • 1/2 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rosta hasselnötskärnorna lätt i 5-6 minuter i ugnen eller i en torr, het stekpanna.
  3. Koka ihop socker och vatten till en ljusgul sockerlag, sk karamell. Var noga så det inte bränns, det tar ca 15 minuter.
  4. Ta kastrullen av värmen och rör ner nötterna. Häll den heta sockerlagen på en oljad plåt. Låt svalna i minst 30 minuter. Hacka den sedan i mindre bitar eller kör alltsammans i matberedare till ett grovt kross.
  5. Bytta 1: Vispa samman äggulor och socker till en vit och pösig kräm.
    Bytta 2: Vispa vispgrädde till lätt skum.
  6. Bytta 3: Vispa äggvitor med salt till hårt skum. Vänd ihop innehållet i alla 3 byttorna till en vit, pösig glassmassa.
  7. Klä en liten långpanna med smörpapper och lägg hälften av nötkrosset i botten. Häll på glasskrämen och fördela resten av nötkrosset ovanpå.
  8. Ställ in hela härligheten i frysen i minst 1 timme, gärna längre. Skär upp i rutor och servera med frukt.