Semifreddo
När det är dags för en utmaning i köket ska du prova att göra den här fenomenala semifreddon. Hasselnötter, vispgrädde och socker är några av ingredienserna som gör resultatet så ypperligt gott.
Ingredienser
10 portioner
Karamell
1 1/2 dl strösocker
2 msk vatten
100 g rostade och skalade hasselnötter
Bytta 1
4 äggulor
1/2 dl strösocker
Bytta 2
4 dl vispgrädde
Bytta 3
4 äggvitor
1/2 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
En väldigt god efterätt men se till att ni har en matberedare eller elvisp! Trots att jag är före detta trummis så tog musklerna slut efter att ha vispat allt som skall vispas. Det var också lurigt att få till karamellen, jag tyckte aldrig att sockerlagen blev särskilt gul. Det smakade gott ändå i slutändan. Läs igenom receptet både en och två gånger, det är många stavfel i det nämligen.
Martin
2004-05-22