Hoki thai

55
3
Hoki thai

Med detta smarriga recept på Hoki thai kan du inte misslyckas med den hemlagade thaimaten. Du gör soppan av bland annat fisk, äggnudlar, wokgrönsaker och thaisoppa. Enkelt och fantastiskt gott.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2011

Hoki thai

Ingredienser

4 portioner
600 g hoki eller annan vit fisk som torsk eller sej
4 port äggnudlar
1 förp frysta wokgrönsaker (à 500 g)
1 msk olja
1 förp kyld thaisoppa (à 5 dl)
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på soppan.
Rätten innehåller gluten, laktos, ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd nudlar utan gluten (t ex glas- eller risnudlar).
Gör äggfri: välj nudlar utan ägg (t ex glas- eller risnudlar).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

55

Kommentarer

Jonas

2020-05-21

Hoki var svårt att få tag i. Fiskmängden tycker jag är fel. Hälften räcker. Annars var det gott. (Krydda soppan bara).

Redaktionen ICAse

2020-06-03

Hej Jonas! Tack för din kommentar och roligt att det smakade gott. Vi har nu uppdaterat receptet och minskat från 800 g Hoki till 600 g. Och ger även tips på andra fisksorter om det är svårt att få tag i Hoki. Hälsningar Ulrika

Jonas

2020-05-18

Har inte gjort rätten ännu men jag kunde inte hitta hoki på Ica och dom visste inte vad det var. Fanns inte på citygross heller men dom hjälpte mig med en ersättningsfisk.

Lillemor

2020-01-22

Såå enkelt, såå gott. Lätt att dubblera om man är många. Brukar ta hälften Hoki och hälften lax.

Näringsvärde per portion

Energi 2316 KJ / 551 kCal
Fett 12.6 g
Kolhydrater 62.7 g
Protein 44.9 g
Läs mer om näringsvärden