Nudlar med skaldjur och kål

10
4
Nudlar med skaldjur och kål

En trevlig och lite annorlunda nudelrätt för alla er som älskar havets läckerheter! Med ingredienser som skaldjur, äggnudlar, morötter, salladskål och hoisinsås är det svårt att misslyckas och rätten kan naturligtvis avnjutas både som lunch och middag. Servera med lime.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2013

Nudlar med skaldjur och kål

Ingredienser

4 portioner
350 g skaldjursmix
200 g sockerärtor
4 portioner äggnudlar
2 morötter
2 vitlöksklyftor
1/2 salladskål
1 lime
1 tsk olja
120 g hoisinsås
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på hoisinsåsen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlarna mot ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlarna mot ris- eller glasnudlar.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Redaktionen

2013-02-26

Hej! Tråkigt att inte denna rätt föll er i smaken. Vi försöker få varierade recept och tyvärr kan ju inte alla tycka lika bra om allting. Men hoppas ni hittar annat som passar er bättre.

Elin

2013-02-25

Jag använde räkor istället för skaldjursmix och glömde köpa kål så jag hade i extra mycket sockerärtor. Jag tyckte att det var en god och fräsch rätt, kommer att göra denna fler gånger

Mats

2013-02-25

Samma här det var inte gott. Urk! Hur tänkte ni som planerar recepten här?

Näringsvärde per portion

Energi 2201 KJ / 527 kCal
Fett 6.7 g
Kolhydrater 78.2 g
Protein 33.9 g
Läs mer om näringsvärden