Nudlar med skaldjur och kål | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Nudlar med skaldjur och kål

En trevlig och lite annorlunda nudelrätt för alla er som älskar havets läckerheter! Med ingredienser som skaldjur, äggnudlar, morötter, salladskål och hoisinsås är det svårt att misslyckas och rätten kan naturligtvis avnjutas både som lunch och middag. Servera med lime.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina skaldjuren och sockerärterna.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skala, dela och skiva morötterna och vitlöken. Ansa och strimla salladskålen. Skär limen i klyftor.
  4. Woka morötterna i hälften av oljan några minuter. Lägg i vitlök, salladskål och sockerärter, fortsätt woka ca 2 minuter. Lyft upp på ett fat. Woka skaldjuren i resten av oljan.
  5. Vänd ner nudlar, grönsaker och hoisinsås med skaldjuren och låt det bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Servera med lime.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på hoisinsåsen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlarna mot ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlarna mot ris- eller glasnudlar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 350 g skaldjursmix
  • 200 g sockerärtor
  • 4 portioner äggnudlar
  • 2 morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 salladskål
  • 1 lime
  • 1 tsk olja
  • 120 g hoisinsås
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2201 kJ / 527 kCal