Nudlar med jordnötssås och krispig tempeh

Betyg 4.4 av 5.85 personer har röstat
Receptet har 17 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Nudlar med jordnötssås och krispig tempeh

Tempeh är gjort på fermenterade kikärtor eller bönor. Här steker vi den krispig och smaksätter med soja och honung och låter den ta plats i ett magiskt recept på nudlar med jordnötssås. Servera rätten med en frisk gurksallad.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Nudlar med jordnötssås och krispig tempeh

Ingredienser

4 portioner

Jordnötssås

2 msk neutral olja
1 1/2 tsk chiliflakes
2 rivna vitlöksklyftor
1 msk råsocker
4 msk osötat jordnötssmör
2 msk japansk soja
1 msk riven ingefära
ca 1 1/2 dl vatten

Gurksallad

1/2 gurka
ca 1 krm salt
2 msk färskpressad limejuice
1 förp tempeh naturell kikärta (à 125 g)
2 msk neutral rapsolja
2 msk japansk soja
1 msk honung
250 g ramen- eller äggnudlar

Till servering

1 1/2 dl finhackade salta jordnötter
färsk koriander
skivad chili

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

17 st
  • Blev väldigt gott! Lagom mycket chili. Jag wokade lite paprika, morötter och böngroddar och lade till, för att få en lite mer komplett rätt. Räckte till både middag och matlådor för 2 personer.

    Erika

  • Jag är splittrad. Nudlarna i sig var väl goda, även om jag håller med om att mängden chiliflakes var lite väl tilltagen. Gurksalladen passade jättebra till och gav en nödvändig syra till något som annars var lite för ”tungt”. Men jag har lite svårt att se det här som en komplett rätt. Det var liksom nudlar med jordnötssås och lite tillbehör till. Jag hade nog velat ha någon mer till. Jag kan inte sätta fingret på vad.

    Nina

  • En av femton Festis. I luv it. 🤪

    Emma

  • Supergott! Men håller med föregående att mängden chiliflakes kan halveras för de som inte gillar för mycket hetta. La till lite limejuice för mer syra utöver gurkan!

    Ludvig

  • Jättegott och lättlagat! Tempeh är verkligen top notch om det tillagas på rätt sätt så det blir då där härligt knaprigt!

    Cecilia

  • Gott, inte för starkt - snarare tvärtom. Tror att det blivit ännu godare om man kramat lite lime på (men den tog slut). Saknade syrlighet.

    Caroline

  • Jättegott, gjorde med rött ris för att få vegansk - trots det, något små portioner men räckte väl till två storätande veganer...

    Liv rohde

  • Tog typ hälften av chiliflakes o det blev lagom för oss. Lagom portioner. Gott.

    Helena

  • Väldigt gott, en explosion i munnen. Vi gillar het mat så denna rätt passade oss bra. Tveksam till storleken på portion, gjorde åtta portioner och vi fick nett och jämnt ihop varsin matlåda efter att ha varit två som åt middag.

    Jonas

  • Jag hittade inte Tempeh utan använda mig istället av marinerad tofu. Det blev jättegott ändå! Har nu delat receptet till alla mina vänner 😊

    Hanna

Näringsvärde per portion

Energi2809.6 KJ / 671.5 kCal
Fett39.5 g
Salt3.7 g
Kolhydrater52 g
Protein24 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • "Nudlar" med krispig tofu och jordnötter
    Betyg 4.5 av 5.131 personer har röstat
    Receptet har 27 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Krispiga jordnötsbitar
    Betyg 3.2 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Banan- och jordnötsklubbor
    Betyg 4.5 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Nudelsallad med nötter
    Betyg 3.1 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad