Nudlar med grönsaker, svamp och räkor

15
3
Nudlar med grönsaker, svamp och räkor

Ta en genväg till det asiatiska köket, utan att förlora varken den fantastiska smakupplevelsen eller de aromatiska dofterna! Äggnudlar med fräst svamp, vitkål och purjolök toppas med gyllenstekta räkor och serveras med lite stark sås.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2003

Nudlar med grönsaker, svamp och räkor

Ingredienser

4 portioner
250 g äggnudlar
3 ägg
300 g vitkål
1/2 purjolök
200 g shiitakesvamp eller champinjoner
1 msk socker
1 dl woksås eller ostronsås
1 burk räkor (à 360 g)
2 msk olja till stekning
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar

För alla

Läs noga ingredienserna på wok-/ostronsåsen.
I övrigt innehåller rätten gluten, ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera med glutenfri pasta eller risnudlar.
Gör äggfri: Servera med pasta utan ägg eller risnudlar. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Kristina

2020-10-10

Mycket gott!

Gustav

2016-02-01

Gott och enkelt =) Kanske ännu godare om man steker räkorna lite snabbt

Kristina

2006-02-23

För dom som gillar asiatisk matlagning är detta en superenkel höjdare! Jag använde fish-sauce (Santa Maria) istället för ostronsås, kanongott!! Servera gärna med en limeklyfta att pressa över, det friskar upp!