Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Nudlar med grönsaker, svamp och räkor

Ta en genväg till det asiatiska köket, utan att förlora varken den fantastiska smakupplevelsen eller de aromatiska dofterna! Äggnudlar med fräst svamp, vitkål och purjolök toppas med gyllenstekta räkor och serveras med lite stark sås.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av och skölj i kallt vatten.
  2. Vispa sönder äggen med en gaffel. Stek 2 tunna omeletter i lite olja (för 4 port). Lägg över på en tallrik att svalna. Skär i fina strimlor.
  3. Strimla vitkål och purjolök. Skiva svampen tunt. Hetta upp olja i en stor wok/stekpanna. Fräs grönsakerna med sockret under omrörning i 2-3 minuter.
  4. Vänd ner nudlarna och låt allt värmas i ett par minuter. Smaka av med salt, svartpeppar och wok-/ostronsås.
  5. Häll av räkorna. Blanda ner räkor och äggstrimlor i de varma nudlarna. Servera gärna med olika "heta" såser som sambal oelek och sweet chilisås.

För alla

Läs noga ingredienserna på wok-/ostronsåsen.
I övrigt innehåller rätten gluten, ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera med glutenfri pasta eller risnudlar.
Gör äggfri: Servera med pasta utan ägg eller risnudlar. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g äggnudlar
  • 3 ägg
  • 300 g vitkål
  • 1/2 purjolök
  • 200 g shiitakesvamp eller champinjoner
  • 1 msk socker
  • 1 dl woksås eller ostronsås
  • 1 burk räkor (à 360 g)
  • 2 msk olja till stekning
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?