Nudlar med grönsaker, svamp och räkor
Ta en genväg till det asiatiska köket, utan att förlora varken den fantastiska smakupplevelsen eller de aromatiska dofterna! Äggnudlar med fräst svamp, vitkål och purjolök toppas med gyllenstekta räkor och serveras med lite stark sås.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2003
Ingredienser
4 portioner
250 g äggnudlar
3 ägg
300 g vitkål
1/2 purjolök
200 g shiitakesvamp eller champinjoner
1 msk socker
1 dl woksås eller ostronsås
1 burk räkor (à 360 g)
2 msk olja till stekning
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott!
Kristina
2020-10-10Gott och enkelt =) Kanske ännu godare om man steker räkorna lite snabbt
Gustav
2016-02-01För dom som gillar asiatisk matlagning är detta en superenkel höjdare! Jag använde fish-sauce (Santa Maria) istället för ostronsås, kanongott!! Servera gärna med en limeklyfta att pressa över, det friskar upp!
Kristina
2006-02-23