Nudelsoppa med hackad lax och koriander | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Nudelsoppa med hackad lax och koriander

Nudelsoppa med hackad lax och koriander, en smakrik soppa med känsla av Asien. Laxen mixar du till en färs tillsammans med ägg och kokar sedan i nudelbuljongen innan de förkokta nudlarna tillsätts just innan servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxfilén i grova bitar. Lägg lax, ägg och salt i matberedaren och mixa stötvis i ca 30 sekunder. Färsen ska vara någorlunda grovhackad.
  2. Skrapa över färsen i en skål. Grovhacka koriandern. Blanda färs, sambal och koriander.
  3. Koka påsarna med nudlar enligt anvisningen på paketet. Riv bladspenaten grovt och blanda ner med nudlarna. Ta upp nudlarna och kyl under kallt vatten.
  4. Forma små matskedsstora bollar av laxfärsen med en fuktig sked och lägg ner i den sjudande nudelbuljongen. Låt koka under lock i ca 3 minuter.
  5. Lägg tillbaka nudlarna och låt dem bli varma. Servera med bröd och ost.

För alla

Innehåller gluten och ägg. Kontrollera så att inte mjölk ingår i snabbnudlarna, väj i så fall vanlig pasta.
Ändra så här till glutenfritt: uteslut snabbnudlarna och använd i stället glutenfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g laxfilè
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 kruka koriander
  • 4 påsar snabbnudlar med räksmak
  • 1 påse färsk bladspenat (à ca 150 g)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info