Nudelsoppa med kokos och grönt

Thaismaker piggar upp den här värmande nudelsoppan med äggnudlar, krispiga grönsaker, krämig kokosmjölk och het currypaste. Gör en helt vego nudelsoppa genom att byta ut fisksåsen mot japansk soja.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014

Ingredienser
4 portioner
4 nystan äggnudlar
2 msk rapsolja
1 morot
2 tsk röd currypaste
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 msk fisksås (eller japansk soja, för att göra soppan vegansk)
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl vatten
1 röd paprika
150 g salladsärtor
3 salladslökar
1 ask böngroddar (à ca 180 g)
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2495 KJ / 597 kCal
Fett36 g
Salt2.5 g
Kolhydrater48 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
7 stBlev riktigt bra. La till lite kyckling samt chili samt ingefära.
Davide
Sinnessjukt gott! Särskilt med sesamolja i!
Anna karin
Jete gott
Cecilia
Ser gott ut! Lite missvisande att skriva i ingredienslistan att den blir vegansk utan fisksås. Misstänker att äggnudlarna inte är äggfria.
Maria
Jättegod och väldigt lättgjord
Kristina
Fantastiskt gott! Stekte med lite Sambal Olek för att få mer sting och blev jättegott!
Jonas
Super god soppa! Hade i teriyaki sås istället för fisksås/japansk soja. Skippade även salladsärter och salladslökar då affären inte hade det. Blev lika gott det! :)
Elin