Nudelsallad med kryddigt fläsk
Ett spännande recept där ingefärs- och vitlöksmarinerat fläsk serveras med exotisk nudelsallad. Salladen med paprika, sockerärter, champinjoner och pak choy smaksätts med dressing på olja, lime och soja samt ett uns sambal oelek för stingets skull!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2013
Ingredienser
4 portioner
ca 600 g skinkinnanlår
250 g äggnudlar
1 gul paprika
75 g sockerärtor
125 g champinjoner
1/2 påse (à 125 g) salladslök
ca 100 g pak choy
salt
peppar
1 msk olja
1/2 kruka koriander
Marinad
1 msk finriven färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
2 tsk röd currypasta
1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
2 msk japansk soja
Dressing
1 lime
1 msk rapsolja
1 tsk sambal oelek
1/2 dl japansk soja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1765 KJ / 422 kCal
Fett11.2 g
Kolhydrater36.3 g
Protein41.1 g
Kommentarer
Mycket gott! Jag hade ingen currypasta så jag gjorde nån sorts substitut av tomatpuré och kryddor (spiskummin, paprika, m.m.). Jag stekte svampen också.
Björn
2023-06-10Gott! Vi gillade salladen, men köttet blev litet tråkigt, nästa gång får det kanske litet glaze, t ex
Helena
2016-04-10Gott! Jag tyckte köttet blev litet tråkigt. Nästa gång gjorde jag med kyckling, funkade bättre tycker jag. Rätten fungerar bra som matlåda.
Maria
2013-10-19