Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Nudelsallad med kryddigt fläsk

Ett spännande recept där ingefärs- och vitlöksmarinerat fläsk serveras med exotisk nudelsallad. Salladen med paprika, sockerärter, champinjoner och pak choy smaksätts med dressing på olja, lime och soja samt ett uns sambal oelek för stingets skull!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i remsor.
  2. Marinad: Skala och riv ingefäran och vitöken. Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg ner köttet och marinera.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Dela och kärna ur paprikan. Strimla den, sockerärter, champinjoner, salladslök och pak choy.
  5. Dressing: Pressa saften ur limen. Vispa ihop limesaft, rapsolja, sambal oelek och soja i en stor skål.
  6. Vänd ner nudlarna i dressingen. Hacka koriandern. Blanda ner grönsaker och koriander. Smaka av salladen med salt och peppar.
  7. Stek köttet i oljan, krydda med salt och peppar. Servera med nudelsalladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på röd currypasta. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt äggnudlarna mot ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt äggnudlarna mot ris- eller glasnudlar.

Ingredienser

  • ca 600 g skinkinnanlår
  • 250 g äggnudlar
  • 1 gul paprika
  • 75 g sockerärtor
  • 125 g champinjoner
  • 1/2 påse (à 125 g) salladslök
  • ca 100 g pak choy
  • salt och peppar
  • 1 msk olja
  • 1/2 kruka koriander
Marinad
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk röd currypasta
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk japansk soja
Dressing
  • 1 lime
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1/2 dl japansk soja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1765 kJ / 422 kCal