Chokladbitsmuffins | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Enkel

Chokladbitsmuffins

Recept på amerikanska kalasgoda chokladbitsmuffins. Muffins med chokladbitar i ger en härlig smak. Du gör dem av bland annat smör, socker, ägg, mjölk, choklad och non stop eller smarties. Perfekt till kalas eller fika.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa smör och socker smidigt. Tillsätt äggen och mjölken.
  3. Gör en fördjupning i mjölblandningen och häll i äggblandningen. Rör tills allt är ordentligt blandat. Rör till sist ner chokladbitarna.
  4. Fördela smeten i muffinsformar. Gräda i 25-30 minuter. Låt svalna. Bred på nötkräm och strö på non-stop eller smarties.

För alla

Chokladbitsmuffins innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Man kan använda små muffinsformar. Då måste man använda dubbla formar och grädda i ca 20 minuter. Det blir ca 25 muffins.

Ingredienser

Portioner: 12
  • 12 stora amerikanska muffinsformar i papper
  • 6 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 200 g mjukt smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 150 g choklad i bitar
  • 100 g Non Stop eller smarties
  • 1 1/2 dl hasselnötskräm av nutellatyp
Lägg till i inköpslistan