UNDER 45 MIN | Medel

Nötlasagne med blomkål och paprika

Ikväll är det dags för lasagne, och här varvas pastaplattorna med en sås gjord på blomkål och valnötter! Detta har fått puttra med pastasås, soja, tomatpuré, och dess syra kombineras fint med den sojabaserade cooking fraichen som också breds mellan lagren. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Fräs löken och blomkålsriset i oljan i en stekpanna.
  4. Grovhacka valnötterna. Rör ner nötterna, tomatpurén, pastasåsen och sojan i pannan. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg först lite av pastasåsen i botten på en ugnsform. Varva därefter lasagneplattorna med pastasåsen.
  6. Bred fraichen på översta plattan och strö över osten.
  7. Grädda lasagnen mitt i ugnen ca 25 minuter.
  8. Skär salladen i bitar och servera med lasagnen.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 1 förp blomkålsris (à 250 g)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 dl valnötter
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 förp pastasås vitlök (á 390 g)
  • 2 msk japansk soja
  • salt
  • peppar
  • 12 torra lasagneplattor
  • 2 dl sojabaserad fraiche paprika/chili
  • 150 g veganskt alternativ till ost
  • 1/2 förp cosmopolitansallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 2693 kJ / 645 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept