Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Gratinerad chokladbaguette

Denna gratinerad chokladbaguette passar perfekt till fikat och går snabbt att göra. Lägg skivat bröd på en plåt och strö över mumsig choklad och nötter före du gratinerar några minuter i ugn. Ät de goda chokladbaguetteskivorna med glass till kaffet.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Grovhacka choklad och nötter. Skär brödet i skivor. Lägg bröden på en plåt och lägg på choklad och nötter.
  3. Gratinera i övre delen av ugnen tills brödet blir krispigt och chokladen börjar smälta, 3-4 minuter.
  4. Sikta ev över lite kakao och servera med glass. Drick starkt kaffe till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 ljus eller mörk chokladkaka (à ca 50 g)
  • 5 valnötskärnor eller andra nötter
  • 10 skivor minibaguette
  • ev kakao
Lägg till i inköpslistan