Nötfria semlor

8
1
Nötfria semlor

Nötallergiker och semmelsugen? Baka våra små nötfria semlor! Istället för en klassisk fyllning med mandelmassa gör vi en smakrik kräm på solroskärnor.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019

Nötfria semlor

Ingredienser

30-40 st
175 g
rumsvarmt smör
50 g
färsk jäst
5 dl
rumsvarm mjölk (3%)
2 dl
socker
1/2 tsk
salt
1 tsk
mortlad kardemumma
800 g
vetemjöl (800 g motsvarar ca 13 1/2 dl)
-
mjöl till utbakning
1
ägg till pensling

Fyllning

3 dl
solroskärnor
2 - 3 msk
vatten
2 dl
florsocker
1 tsk
vaniljpulver

Till servering

4 dl
vispgrädde
-
florsocker att pudra över

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria proudukter av smör, mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör till mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk mot växtbaserad mjölkdryck och byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget och pensla bullarna med mjölk.

Näringsvärdet är beräknat per semla, på 30 semlor.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Love

2021-02-18

Synd man ersätter en allergen med en annan. Saknar recept på semlor som inte innehåller nötter, frön eller baljväxter.

Näringsvärde per portion

Energi 1152 KJ / 275 kCal
Fett 14 g
Salt 0.22 g
Kolhydrater 31 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept