Nötfria semlor
Nötallergiker och semmelsugen? Baka våra små nötfria semlor! Istället för en klassisk fyllning med mandelmassa gör vi en smakrik kräm på solroskärnor.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019
Ingredienser
30-40 st
175 g rumsvarmt smör
50 g färsk jäst
5 dl rumsvarm mjölk (3%)
2 dl socker
1/2 tsk salt
1 tsk mortlad kardemumma
800 g vetemjöl (800 g motsvarar ca 13 1/2 dl)
mjöl till utbakning
1 ägg till pensling
Fyllning
3 dl solroskärnor
2 - 3 msk vatten
2 dl florsocker
1 tsk vaniljpulver
Till servering
4 dl vispgrädde
florsocker att pudra över
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per semla, på 30 semlor.
Energi1152 KJ / 275 kCal
Fett14 g
Salt0.22 g
Kolhydrater31 g
Protein5 g
Kommentar
Synd man ersätter en allergen med en annan. Saknar recept på semlor som inte innehåller nötter, frön eller baljväxter.
Love
2021-02-18