Nötfria semlor

9
1
Nötfria semlor

Nötallergiker och semmelsugen? Baka våra små nötfria semlor! Istället för en klassisk fyllning med mandelmassa gör vi en smakrik kräm på solroskärnor.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019

Nötfria semlor

Ingredienser

30-40 st
175 g rumsvarmt smör
50 g färsk jäst
5 dl rumsvarm mjölk (3%)
2 dl socker
1/2 tsk salt
1 tsk mortlad kardemumma
800 g vetemjöl (800 g motsvarar ca 13 1/2 dl)
mjöl till utbakning
1 ägg till pensling

Fyllning

3 dl solroskärnor
2 - 3 msk vatten
2 dl florsocker
1 tsk vaniljpulver

Till servering

4 dl vispgrädde
florsocker att pudra över

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria proudukter av smör, mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör till mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk mot växtbaserad mjölkdryck och byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget och pensla bullarna med mjölk.

Näringsvärdet är beräknat per semla, på 30 semlor.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Love

2021-02-18

Synd man ersätter en allergen med en annan. Saknar recept på semlor som inte innehåller nötter, frön eller baljväxter.

Näringsvärde per portion

Energi 1152 KJ / 275 kCal
Fett 14 g
Salt 0.22 g
Kolhydrater 31 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Kardemummakringlor
Rabarberbulle
Krämbulle
Klassiska semlor
Paris brest
Napoleonbakelse