Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Avancerad

Minisemlor med choklad och hasselnötter

Vem älskar inte semlor? Och vem älskar inte choklad? Här kombinerar vi det bästa av två världar och bakar chokladsemlor med hasselnötskräm som fyllning. Grädden smaksätts såklart med kakao.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 40 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär smöret i tärningar. Smula jästen och blanda med mjölken i en bunke eller en köksmaskin med degkrok.
  2. Tillsätt socker, salt, kardemumma, smör, mjöl och kakao. Arbeta degen 15 minuter i maskin eller 20 minuter för hand. Låt den jäsa under bakduk 1 timme.
  3. Stjälp upp degen på mjölad bänk. Knåda lätt och dela på mitten. Dela sedan varje halva i 20 bitar (för ca 40 st). Rulla till släta bullar och lägg på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Fyllning: Rosta nötterna i ugnen ca 5 minuter. Mixa nötterna med olja och choklad till en kräm i matberedare.
  5. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 8–10 minuter. Låt svalna.
  6. Till servering: Vispa grädden med kakao och florsocker. Dela bullarna, fyll med hasselnötskräm och chokladgrädde. Pudra över florsocker.

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk, mörk choklad och vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk mot växtbaserad mjölkdryck. Byt ut vispgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och välj en mjölkproteinfri mörk choklad.
Gör äggfri: uteslut ägget och pensla med mjölk.

Ingredienser

Portioner: ca 40 st
  • 175 g rumsvarmt smör
  • 50 g jäst
  • 5 dl rumsvarm mjölk (3%)
  • 2 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk mortlad kardemumma
  • 13 dl vetemjöl (13 dl motsvarar ca 780 g)
  • 1 dl kakao
  • mjöl till utbakning
  • 1 ägg
Fyllning
  • 200 g skalade hasselnötter
  • 3 msk rapsolja
  • 100 g smält mörk choklad
Till servering
  • 4 dl vispgrädde
  • 1/2 dl kakao
  • 2 msk florsocker
  • florsocker att pudra över
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 952 kJ / 227 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer