Minisemlor med choklad och hasselnötter
Vem älskar inte semlor? Och vem älskar inte choklad? Här kombinerar vi det bästa av två världar och bakar chokladsemlor med hasselnötskräm som fyllning. Grädden smaksätts såklart med kakao.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019
Ingredienser
ca 40 st
175 g rumsvarmt smör
50 g jäst
5 dl rumsvarm mjölk (3%)
2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 tsk mortlad kardemumma
13 dl vetemjöl (13 dl motsvarar ca 780 g)
1 dl kakao
mjöl till utbakning
1 ägg
Fyllning
200 g skalade hasselnötter
3 msk rapsolja
100 g smält mörk choklad
Till servering
4 dl vispgrädde
1/2 dl kakao
2 msk florsocker
florsocker att pudra över
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi952 KJ / 227 kCal
Fett14 g
Salt0.17 g
Kolhydrater22 g
Protein4 g
Kommentarer