Minisemlor med choklad och hasselnötter

5
0
Minisemlor med choklad och hasselnötter

Vem älskar inte semlor? Och vem älskar inte choklad? Här kombinerar vi det bästa av två världar och bakar chokladsemlor med hasselnötskräm som fyllning. Grädden smaksätts såklart med kakao.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019

Minisemlor med choklad och hasselnötter

Ingredienser

ca 40 st
175 g
rumsvarmt smör
50 g
jäst
5 dl
rumsvarm mjölk (3%)
2 dl
strösocker
1/2 tsk
salt
1 tsk
mortlad kardemumma
13 dl
vetemjöl (13 dl motsvarar ca 780 g)
1 dl
kakao
-
mjöl till utbakning
1
ägg

Fyllning

200 g
skalade hasselnötter
3 msk
rapsolja
100 g
smält mörk choklad

Till servering

4 dl
vispgrädde
1/2 dl
kakao
2 msk
florsocker
-
florsocker att pudra över

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk, mörk choklad och vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk mot växtbaserad mjölkdryck. Byt ut vispgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och välj en mjölkproteinfri mörk choklad.
Gör äggfri: uteslut ägget och pensla med mjölk.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 952 KJ / 227 kCal
Fett 14 g
Salt 0.17 g
Kolhydrater 22 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept