Minisemlor med choklad och hasselnötter

Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
0
Minisemlor med choklad och hasselnötter

Vem älskar inte semlor? Och vem älskar inte choklad? Här kombinerar vi det bästa av två världar och bakar chokladsemlor med hasselnötskräm som fyllning. Grädden smaksätts såklart med kakao.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019

Minisemlor med choklad och hasselnötter

Ingredienser

ca 40 st
175 g  rumsvarmt smör
50 g  jäst
5 dl  rumsvarm mjölk (3%)
2 dl  strösocker
1/2 tsk  salt
1 tsk  mortlad kardemumma
13 dl  vetemjöl (13 dl motsvarar ca 780 g)
1 dl  kakao
mjöl till utbakning
1   ägg

Fyllning

200 g  skalade hasselnötter
3 msk  rapsolja
100 g  smält mörk choklad

Till servering

4 dl  vispgrädde
1/2 dl  kakao
2 msk  florsocker
florsocker att pudra över

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk, mörk choklad och vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk mot växtbaserad mjölkdryck. Byt ut vispgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och välj en mjölkproteinfri mörk choklad.
Gör äggfri: uteslut ägget och pensla med mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi952 KJ / 227 kCal
Fett14 g
Salt0.17 g
Kolhydrater22 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Nötfria semlor
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bulldeg - grundrecept på vetedeg
Betyg 3.6 av 5.
34 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Veganska semlor
Betyg 4.4 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Semmelbullar
Betyg 3.2 av 5.
45 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Goda små semlor
Betyg 4.4 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Semmeltårta
Betyg 3.2 av 5.
137 personer har röstat
Över 60 min att tillaga