Nötfri chokladspread

Betyg 4.4 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Nötfri chokladspread

En nötfri och vegansk version av allas våran favoritnötkräm. Chokladspreaden är förstås god som pålägg på mackan men är kanske ännu godare i desserter och bakverk. Ta fram den ut kylskåpet en stund innan servering.

Nötfri chokladspread

Ingredienser

3 dl
200 g solroskärnor
1 dl neutral olja t ex solrosolja
1/2 dl kakao
3/4 dl florsocker
1/2 krm salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Jag rostade inte solrosfröna, bytte ut rapsoljan mot kokosolja (för mildare smak) och tog istället för florsocker 1 tsk vaniljpulver. Det blev jättegott! Tack för receptet 🙌🏻

    Jenny

  • Tack väldigt gott 🌹🌹

    Nazik hassan

  • Hur länge kan man spara den?

    Ewa

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi3079 KJ / 736 kCal
Fett63 g
Salt0.24 g
Kolhydrater24 g
Protein17 g

Testa liknande recept

  • Quinoa- och fröknäcke
    Betyg 4.3 av 5.45 personer har röstat
    Receptet har 21 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Veganska semlor
    Betyg 4.4 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Cashew- och kokosglass med chokladsmak
    Betyg 4.5 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vegansk Janssons frestelse
    Betyg 4.1 av 5.68 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chokladkakor med pistage
    Betyg 3.8 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad