Nötfri chokladspread

En nötfri och vegansk version av allas våran favoritnötkräm. Chokladspreaden är förstås god som pålägg på mackan men är kanske ännu godare i desserter och bakverk. Ta fram den ut kylskåpet en stund innan servering.

Ingredienser
3 dl
200 g solroskärnor
1 dl neutral olja t ex solrosolja
1/2 dl kakao
3/4 dl florsocker
1/2 krm salt
Gör så här
För allaFri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Näringsvärdet är beräknat per dl.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3079 KJ / 736 kCal
Fett63 g
Salt0.24 g
Kolhydrater24 g
Protein17 g
Kommentarer
Inte gott, för mycket smsk av solrosfrön.
Natalia
2023-01-21Testade men smakade väldigt mycket solrosfrön. Ev testa att inte rosta kärnorna?
Daniel
2018-02-06Toppen! Äntligen kan mitt barnbarn som har nötallergi få mumsigt spread på sitt rostbröd.
Anneka
2018-01-05