Nötfri chokladspread | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Nötfri chokladspread

En nötfri och vegansk version av allas våran favoritnötkräm. Chokladspreaden är förstås god som pålägg på mackan men är kanske ännu godare i desserter och bakverk. Ta fram den ut kylskåpet en stund innan servering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna. Låt svalna. 
  2. Mixa solrosfröna till ett fint smul i en matberedare. Tillsätt oljan och fortsätt mixa till en krämig massa. 
  3. Tillsätt kakao, florsocker och salt. Mixa ihop. Förvara i kylskåp. 

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. 

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Ingredienser

Portioner: 3 dl
  • 200 g solroskärnor
  • 1 dl neutral olja t ex solrosolja
  • 1/2 dl kakao
  • 3/4 dl florsocker
  • 1/2 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3079 kJ / 736 kCal