Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Nötcupcakes med limekräm och färska fikon

Små glutenfria cupcakes fulladdade med mandel och nötter smakar fint till adventsfikat. De lättbakade cupcakesen toppas med en frisk limekräm och som krona på verket en röd och grann fikonklyfta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Mixa nötterna grovt i en matberedare. Riv mandelmassan grovt.
  3. Vispa ägget och blanda med nöthacket och mandelmassan. Klicka ut smeten i små muffinsformar. 
  4. Grädda i ugnen i ca 15 minuter. Låt de svalna.
  5. Vispa mascarponen. Riv skalet av limen och rör i det och florsockret i mascarponen. 
  6. Skär fikonen i klyftor.  
  7. Spritsa eller klicka på mascarponen på kakorna och lägg på fikonklyftor och servera.

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: byt ut mascarpone mot laktosfri smetana eller laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mascarpone mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 8 st
  • 50 g skalad mandel
  • 50 g hela hasselnötter
  • 100 g mandelmassa
  • 1 ägg
Topping
  • 250 g mascarpone
  • skalet av 1 lime
  • 1 msk florsocker
  • 2 färska fikon
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1147 kJ / 274 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer