Nötcupcakes med limekräm och färska fikon

Små glutenfria cupcakes fulladdade med mandel och nötter smakar fint till adventsfikat. De lättbakade cupcakesen toppas med en frisk limekräm och som krona på verket en röd och grann fikonklyfta.

Ingredienser
8 st
50 g skalad mandel
50 g hela hasselnötter
100 g mandelmassa
1 ägg
Topping
250 g mascarpone
skalet av 1 lime
1 msk florsocker
2 färska fikon
För alla
Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: byt ut mascarpone mot laktosfri smetana eller laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mascarpone mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1147 KJ / 274 kCal
Fett23 g
Salt0.1 g
Kolhydrater11 g
Protein6 g
Kommentarer