Norrländsk brysselpaj
Brysselpaj med smaker från Norrland är en matig och nyttig paj med renskav, Västerbottensost, brysselkål, purjolök och crème fraiche. Servera pajen med en sallad.
Ingredienser
4 portioner
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 - 2 1/2 msk vatten
Fyllning
1 purjolök
1 msk smör
1 pkt djupfryst renskav (à 240 g)
1 dl crème fraiche
1/2 dl öl (eller vatten)
1 tsk timjan
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1/2 msk soja
250 g brysselkål
2 dl riven Västerbottensost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2720 KJ / 650 kCal
Fett39 g
Kommentarer
enkel ,god och nyttig paj. jag har iransk ursprung och brukar laga persisk och medelhavs mat. detta norrländska recept med renkött var väldigt exotisk och spännande att laga tycker jag. Ghazele Brittmar
Fredrik
2009-06-13Jag lagade pajen utan brysselkål, tycke nog inte att brysselkål passade till renskav. pajen blev väldigt god.
Eva
2006-03-14