Norrländsk brysselpaj

Betyg 3.3 av 5.
23 personer har röstat
2
Norrländsk brysselpaj

Brysselpaj med smaker från Norrland är en matig och nyttig paj med renskav, Västerbottensost, brysselkål, purjolök och crème fraiche. Servera pajen med en sallad.

Norrländsk brysselpaj

Ingredienser

4 portioner
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 - 2 1/2 msk vatten

Fyllning

1 purjolök
1 msk smör
1 pkt djupfryst renskav (à 240 g)
1 dl crème fraiche
1/2 dl öl (eller vatten)
1 tsk timjan
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1/2 msk soja
250 g brysselkål
2 dl riven Västerbottensost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

enkel ,god och nyttig paj. jag har iransk ursprung och brukar laga persisk och medelhavs mat. detta norrländska recept med renkött var väldigt exotisk och spännande att laga tycker jag. Ghazele Brittmar

Fredrik

2009-06-13

Jag lagade pajen utan brysselkål, tycke nog inte att brysselkål passade till renskav. pajen blev väldigt god.

Eva

2006-03-14

Näringsvärde per portion

Energi2720 KJ / 650 kCal
Fett39 g

Testa liknande recept

Crêpes med viltstuvning
Betyg 3.1 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Norrländska tacos
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Renskavsgryta
Betyg 4.5 av 5.
103 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Annikas souvas
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Norrländsk renskavsgryta
Betyg 4.1 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Renskavsgryta med kryddiga hjortron
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga