Nordafrikansk lammfärsgryta

21
2
Nordafrikansk lammfärsgryta

En mustig gryta är aldrig fel! Här har du en nordafrikanskinspirerad lammfärsgryta där gurkmeja, kanel och kummin står för smakerna. Ät tillsammans med mumsig quinoa och en len matyoghurt och du har en underbar rätt att njuta av.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2018

Nordafrikansk lammfärsgryta

Ingredienser

4 portioner

Gryta

1
gul lök
2
vitlöksklyftor
2
morötter
1 tsk
kummin
ca 500 g
lammfärs
2 msk
olja
1 tsk
gurkmeja
2 krm
mald kanel
1/2 tsk
mald koriander
2
lagerblad
2 msk
tomatpuré
5 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1
förp krossade tomater (à 390 g)
1
förp kokta kikärter (à 380 g)
-
salt
-
svartpeppar

Tillbehör

4
port quinoa eller annat gryn
1/2
kruka persilja
2 dl
matyoghurt

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Kirsi

11/25/2020

Lite mera kryddor så blev det toppen. Hade en orzo grynblandning till som blev pricken över i'et. Minstingen på 1.5år älskade den!

Sara

1/24/2018

Dubblade mängden kryddor! Lät puttra minst en timme. Serverade även med citronklyftor.

Näringsvärde per portion

Energi 2560 KJ / 611 kCal
Fett 27 g
Salt 3.93 g
Kolhydrater 46 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept