Nordafrikansk lammfärsgryta
En mustig gryta är aldrig fel! Här har du en nordafrikanskinspirerad lammfärsgryta där gurkmeja, kanel och kummin står för smakerna. Ät tillsammans med mumsig quinoa och en len matyoghurt och du har en underbar rätt att njuta av.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2018
Ingredienser
4 portioner
Gryta
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 tsk kummin
ca 500 g lammfärs
2 msk olja
1 tsk gurkmeja
2 krm mald kanel
1/2 tsk mald koriander
2 lagerblad
2 msk tomatpuré
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 förp krossade tomater (à 390 g)
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
salt
svartpeppar
Tillbehör
4 port quinoa eller annat gryn
1/2 kruka persilja
2 dl matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2560 KJ / 611 kCal
Fett27 g
Salt3.93 g
Kolhydrater46 g
Protein38 g
Kommentarer
Underbart kort och nyttigt! Följde rekommendationerna med dubbel mängd krydda - rekommenderas även av mig starkt.
Felix
2024-08-10Jag dubblerade mängden kryddor och smakade av med mango chutney. Gott och bra variant på köttfärssås som hela familjen gillade (bebis, 3-åring och vuxna).
Isa
2021-12-14Lite mera kryddor så blev det toppen. Hade en orzo grynblandning till som blev pricken över i'et. Minstingen på 1.5år älskade den!
Kirsi
2020-11-25