Nordafrikansk lammfärsgryta

24
2
Nordafrikansk lammfärsgryta

En mustig gryta är aldrig fel! Här har du en nordafrikanskinspirerad lammfärsgryta där gurkmeja, kanel och kummin står för smakerna. Ät tillsammans med mumsig quinoa och en len matyoghurt och du har en underbar rätt att njuta av.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2018

Nordafrikansk lammfärsgryta

Ingredienser

4 portioner

Gryta

1
gul lök
2
vitlöksklyftor
2
morötter
1 tsk
kummin
ca 500 g
lammfärs
2 msk
olja
1 tsk
gurkmeja
2 krm
mald kanel
1/2 tsk
mald koriander
2
lagerblad
2 msk
tomatpuré
5 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1
förp krossade tomater (à 390 g)
1
förp kokta kikärtor (à 380 g)
-
salt
-
svartpeppar

Tillbehör

4
port quinoa eller annat gryn
1/2
kruka persilja
2 dl
matyoghurt

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Kirsi

2020-11-25

Lite mera kryddor så blev det toppen. Hade en orzo grynblandning till som blev pricken över i'et. Minstingen på 1.5år älskade den!

Sara

2018-01-24

Dubblade mängden kryddor! Lät puttra minst en timme. Serverade även med citronklyftor.

Näringsvärde per portion

Energi 2560 KJ / 611 kCal
Fett 27 g
Salt 3.93 g
Kolhydrater 46 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept