Nordafrikansk lammfärsgryta

En mustig gryta är aldrig fel! Här har du en nordafrikanskinspirerad lammfärsgryta där gurkmeja, kanel och kummin står för smakerna. Ät tillsammans med mumsig quinoa och en len matyoghurt och du har en underbar rätt att njuta av.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2018

Ingredienser
4 portioner
Gryta
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 tsk kummin
ca 500 g lammfärs
2 msk olja
1 tsk gurkmeja
2 krm mald kanel
1/2 tsk mald koriander
2 lagerblad
2 msk tomatpuré
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 förp krossade tomater (à 390 g)
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
salt
svartpeppar
Tillbehör
4 port quinoa eller annat gryn
1/2 kruka persilja
2 dl matyoghurt
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2560 KJ / 611 kCal
Fett27 g
Salt3.93 g
Kolhydrater46 g
Protein38 g
Kommentarer
Jag dubblerade mängden kryddor och smakade av med mango chutney. Gott och bra variant på köttfärssås som hela familjen gillade (bebis, 3-åring och vuxna).
Isa
2021-12-14Lite mera kryddor så blev det toppen. Hade en orzo grynblandning till som blev pricken över i'et. Minstingen på 1.5år älskade den!
Kirsi
2020-11-25Dubblade mängden kryddor! Lät puttra minst en timme. Serverade även med citronklyftor.
Sara
2018-01-24